Naar hoofdinhoud

Modder op de weg? Gas los!

De oogsttijd breekt weer aan. Daarom rijden landbouwvoertuigen af en aan. Tijdens deze werkzaamheden kan er, zeker als het regent, modder op de weg achterblijven. Dit zorgt voor gladheid, en dat kan gevaarlijk zijn.

Boeren en loonbedrijven doen er alles aan om de weg zo schoon en veilig mogelijk te houden. Zij zijn dit verplicht en zijn zelfs aansprakelijk als er een ongeval ontstaat door modder op de weg. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon.

Toch is het belangrijk dat medeweggebruikers tijdens oogstwerkzaamheden hun rijgedrag, en dan met name de snelheid, aanpassen.

Campagne

Om ongevallen te voorkomen en de bewustwording bij weggebruikers te vergroten, heeft ROV Oost-Nederland in samenwerking met CUMELA de campagne ‘Modder op de weg? Gas los!’ ontwikkeld. Deze campagne richt zich op automobilisten en motorrijders.

Boodschap

Modder op de weg? Gas los! roept automobilisten en motorrijders op om alert te zijn en hun rijgedrag aan te passen bij de kans op modder op de weg. Dit betekent de snelheid matigen, gas los, blijven sturen in de richting waar je heen wilt, en absoluut niet remmen. Bovendien vraagt de campagne om onderling begrip: als we in het verkeer rekening houden met en begrip hebben voor elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede.