Van 8 naar 1

Van 8 naar 1 is een handreiking voor leerkrachten om kinderen van groep 8 voor te bereiden op de nieuwe schoolroute naar het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal is zowel geschikt voor leerlingen die op de fiets gaan als voor hen die met het openbaar vervoer gaan.

De schoolroute wordt vaak langer, ingewikkelder en onveiliger wanneer kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Daarnaast hebben zij vaak weinig verkeerservaring en hebben moeite met het beoordelen van en anticiperen op gevaarlijke verkeerssituaties.

Praktijkervaring opdoen

De basis van het project is een speciale uitgave van de Jeugd VerkeersKrant (JVK). Leerlingen kunnen zelfstandig of in groepjes met de routeverkenning aan de slag. De opdrachten gaan zowel over lastige situaties op de nieuwe route als over veilig en onveilig fietsgedrag, een veilige fiets en fietsen in groepen. Bij de praktijkopdrachten is hulp van leerkrachten en/of (Verkeers)ouders noodzakelijk.

De JVK-special 'Van 8 naar 1' is geen lesmethode, maar een handreiking voor de leerkracht. Hij of zij kan naar eigen inzicht de afzonderlijke opdrachten laten uitvoeren.

Duur

Enkele weken, bij voorkeur starten vlak voor de zomervakantie.

Meer informatie

Website Veilig Verkeer Nederland van 8 naar 1

Vorige Volgende