Verkeersouders

Verkeersouders helpen op school om de verkeersveiligheid te vergroten. Ze krijgen ondersteuning van VVN of het Verkeerseducatieloket.

Aandacht voor verkeersveiligheid

Het verkeersouderschap is erg breed. Als verkeersouder breng je verkeersveiligheid onder de aandacht bij de school, werk je mee aan een veilige schoolomgeving of help je mee bij een verkeersprojectdag. Je kunt zowel structureel als eenmalig verkeersouder zijn. We raden je aan te beginnen met één actie. Zo kun je ervaren of het werk van de verkeersouder je bevalt.

Veilig Verkeer Nederland (VVN)

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Het Verkeerseducatieloket ondersteunt verkeersouders bij hun werkzaamheden door kennis en advies aan te bieden. En als je VVN verkeersouder wordt, krijg je ondersteuning vanuit VVN. VVN steunpunt Oost zorgt ervoor dat je andere verkeersouders ontmoet. Zo hoeft je het wiel niet zelf uit te vinden en kun je kennis en ervaringen delen. Vaak zijn er ook actieve lokale afdelingen van VVN die je kunnen ondersteunen. VVN zorgt ook voor goed ondersteunend materiaal, een speciale website voor verkeersouders en een startpakket vol handige tips en praktische ideeën. Je kunt zich als verkeersouder gratis aanmelden.

Inspiratie voor de schoolkrant

Wil je in de schoolkrant aandacht besteden aan verkeersveiligheid? Hieronder vind je ter inspiratie een aantal artikeltjes!

Vorige Volgende