Seniorenritten

Met de Seniorenritten wordt de kennis van automobilisten van 60 jaar en ouder over de huidige verkeersregels en verkeerssituaties vergroot. Ook wordt hun eigen rijvaardigheid getoetst.

Dit project bestaat uit een bijeenkomst en een praktijkrit. Tijdens de theoriebijeenkomst wordt de verkeerstheorie nog eens behandeld. Ook wordt aandacht geschonken aan (gewijzigde) verkeersregels, verkeerstekens en (bijzondere) verkeerssituaties in de vorm van een verkeersquiz. We doen een ogentest en zo nodig een gehoortest. Een bewegingstherapeut leert de deelnemers hoe bepaalde oefeningen hen kunnen helpen zo lang mogelijk mobiel te blijven.

Praktijkrit

De praktijkrit vindt plaats in de auto van de deelnemer(ster), onder begeleiding van een gediplomeerde ritadviseur. Deze let op de rijstijl van de kandidaat, de kijktechniek en de vaardigheden. Denk aan het in- en uitvoegen en het aanpassen van de snelheid aan de verkeerssituatie. De aspecten die voor verbetering vatbaar zijn, worden na afloop met de deelnemer doorgesproken. De ritadviseur is doorgaans een rij-instructeur die voor dit doel een speciale cursus heeft gevolgd.

Uitvoerder

Veilig Verkeer Nederland

Vorige Volgende