Projecten

​De doelgroep 12 tot 16 jaar vergt een speciale aanpak als het gaat om lesgeven. Wat stoer is en wat andere leeftijdgenoten doen bepaalt vaak het gedrag van een puber, in plaats van wat verstandig en veilig is.

Aandacht voor de gevaarlijke situaties op de schoolroutes en de complexere verkeersregels is zeker van belang, maar het is nog belangrijker om te werken aan de instelling van jongeren ten aanzien van hun verkeersdeelname. Een belangrijk thema daarbij is het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid (bijvoorbeeld: zorg dat je goed zichtbaar bent). Ook weerbaarheid om op te komen voor je eigen mening is erg belangrijk.

Projecten

Veel projecten zijn gebaseerd op het ervarend leren. Jongeren gaan in de praktijk aan de slag en ervaren zelf hoe hard een voertuig remt en wat drank met je visie doet. Ook leren zij in discussie van de ervaringen van anderen in hun omgeving. Hieronder vind je een overzicht van verkeerseductatieprojecten in Oost-Nederland.

Kinderen die in de buurt van een spoor spelen, scholieren die nog even snel tussen gesloten spoorbomen door zigzaggen,...

Lees verder