Pazzup VO

Kinderen die in de buurt van een spoor spelen, scholieren die nog even snel tussen gesloten spoorbomen door zigzaggen, jongens die een steen of fiets op de rails leggen...

Allemaal voorbeelden van gevaarlijk gedrag langs het spoor. ProRail vindt het belangrijk om scholieren te informeren over veiligheid rond het spoor. Daarom ontwikkelde ProRail www.pazzup.nl, een website met lesmaterialen, gericht op kinderen en jongeren van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Centraal hierin staat de boodschap dat je bij het spoor altijd op je hoede moet zijn. Dat de verkeersregels hier niet voor niets gelden. Met de bijbehorende docentenhandleiding kunnen docenten zelf een aantal lessen vullen over dit onderwerp.

Gastles

ProRail biedt de mogelijkheid voor het voortgezet onderwijs om een gastles aan te vragen. In deze gastles staat Prorail met de leerlingen stil bij hun gedrag op en rond het spoor en worden zij gewezen op de risico's die roekeloos gedrag kan hebben. Van deze gevolgen zijn jongeren zich vaak niet bewust. Ben je geïnteresseerd in een gastles? Meld je dan aan via www.pazzup.nl.

Vorige