148 lege stoelen in Overijssel en Gelderland

13-09-2018

65 lege stoelen in Overijssel, 83 lege stoelen in Gelderland. Op woensdag 19 september is het EDWARD-DAY, de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Op die dag staan er op verschillende pleinen in Overijssel en Gelderland lege stoelen om de verkeersslachtoffers te herdenken die in 2017 vielen in beide provincies. Ook maken deze stoelen samenleving bewust hoeveel verkeersslachtoffers er jaarlijks nog steeds te betreuren zijn in Oost-Nederland.

De lege stoelen staan tussen 10,00 en 17,00 uur op de volgende locaties:

- Zwolle, Grote Kerkplein (Overijssel)
- Nijverdal, Henri Dunantplein (Overijssel)
- Ede, Oude Kerkplein (Gelderland)
- Arnhem, De Markt (Gelderland)
- Nijmegen, Plein ’44 (Gelderland)

Herdenkingsbijeenkomst nabestaanden 

Ook organiseert ROV Oost-Nederland in samenwerking met Vereniging Verkeersslachtoffers een bijeenkomst voor nabestaanden. De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 september 2018 om 16.30 uur in het provinciehuis in Arnhem. Conny Bieze, vice-voorzitter ROV Oost-Nederland: “We vinden het belangrijk om nabestaanden de ruimte te geven om hun geliefden te herdenken op EDWARD-DAY. De lege stoelen staan er om de verkeersslachtoffers te herdenken, maar we willen dit ook op een persoonlijke manier doen in de vorm van een bijeenkomst voor Oost-Nederland.” Vrienden en familieleden van verkeersslachtoffers kunnen zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar rovoostnederland@overijssel.nl.

Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten gerealiseerd. Met dit project laten we zien dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

 

Vorige Volgende