ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Flexibele fietsinformatiedag

Geplaatst op 15-09-2021

Senioren in je gemeenten op een slimme manier laten kennismaken met Doortrappen? Geef je op voor de flexibele fietsinformatiedag. Een mooie manier om veilig fietsen onder de aandacht te brengen bij senioren. Geef je gemeente snel op, want het aantal plaatsen is beperkt!

Een flexibele fietsdag wordt op een centrale buitenlocatie georganiseerd. Bijvoorbeeld op een marktplein of als er ruimte genoeg is tijdens de weekmarkt. In de flexibele opzet werken we niet met inschrijvingen en kunnen ouderen zelf langskomen om hun vragen te stellen. De flexibele fietsinformatiedag wordt door Mobycon georganiseerd, in opdracht van ROV Oost-Nederland. De Fietsersbond voert de flexibele fietsdag op locatie uit. Uiteraard houden zij zich aan de op dat moment geldende regels van het RIVM.

Wat houdt de flexibele fietsdag in?

Tijdens de fietsinformatiedag helpen coaches van de Fietsersbond ouderen bij:

  • Fietsvragen (bijvoorbeeld: hoe stel ik mijn fiets af? Zit ik goed op mijn fiets? Ik wil een nieuwe fiets, waar moet ik op letten? Ik heb moeite met omkijken, wat doe ik daaraan?)
  • Fietskeuze (aandacht voor verschillende e-bikes en driewielers)
  • Fietsgym (verschillende oefeningen ter voorbereiding op de fietstocht)
  • Fietscheck
  • Routekeuze (hoe kies je een fijne route met voldoende ruimte?)

Hierbij vinden we het belangrijk dat we ouderen individueel advies kunnen geven, zodat we ze comfortabel, veilig en met plezier op het zadel krijgen.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Mocht je geïnteresseerd zijn in een flexibele fietsinformatiedag dit najaar in je gemeente, laat het dan zo snel mogelijk weten. Er is al een aantal belangstellende gemeenten, maar er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Meld je snel aan, dan kunnen we de datum en locatie met je afstemmen.

Geïnteresseerd? Stuur een email naar Babet Hendriks, b.hendriks@mobycon.nl.