Naar hoofdinhoud

Online Ontwerperscafé

Geplaatst op 09-02-2021

Het Ontwerperscafé is al jarenlang een succesvol instrument van ROV Oost-Nederland om kennis te delen. Vanwege de COVID-19 maatregelen vinden de Ontwerperscafé’s nu online plaats. De eerstvolgende bijeenkomst is op 11 februari.

De Ontwerperscafé’s zijn bedoeld voor mensen die werken met verkeersveiligheid, bijvoorbeeld gemeentelijke verkeersveiligheidscoördinatoren. Tijdens de (online) bijeenkomst krijgen ze de kans om een bepaalde casus of situatie waar ze tegenaan lopen te presenteren. Collega’s van andere gemeenten kijken dan samen naar de casus en proberen nieuwe oplossingen aan te dragen. Het Ontwerperscafé is een laagdrempelige manier om te sparren, elkaar te inspireren en nieuwe ideeën op te doen.
Over het algemeen gaan de vraagstukken tijdens een Ontwerperscafé over fietsvoorzieningen. Bijvoorbeeld het herinrichten van straten tot fietsstraten, kruispunten waar de fietsveiligheid verbeterd moet worden, het aantrekkelijker maken van fietsroutes, etc. Het vraagstuk in kwestie kan op gemeenteniveau spelen, maar ook op provinciaal niveau.

Meedoen?

De organisatie van het Ontwerperscafé is in handen van het CROW. Deelname aan het Ontwerperscafé is altijd op uitnodiging. Werk jij als verkeerskundige voor jouw gemeente of organisatie in Oost-Nederland ook aan verkeerskundige vraagstukken? En wil je graag een keer deelnemen aan een Ontwerperscafé? Meld je dan aan bij Mark van Gurp.