Rijvaardigheidstraining voor spelers De Graafschap

02-05-2018

Op 1 mei organiseerde voetbalclub De Graafschap in samenwerking met TRIALS een rijvaardigheidstraining voor de selectie en staf. Het terrein rondom stadion De Vijverberg, de thuisbasis van voetbalclub De Graafschap, was volledig ingericht als een circuit. De spelers en staf van De Graafschap maakten kennis met noodstops op nat en droog wegdek en zijn geïnformeerd over de gevolgen van het gebruik van drugs, drank en appen in het verkeer. De rijvaardigheidstraining is speciaal ontwikkeld voor jonge automobilisten door TRIALS in opdracht van het ROV Oost – Nederland.

Verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel bij voetbalclub De Graafschap. Trainer Henk de Jong: “Een rijvaardigheidstraining is voor iedereen belangrijk. Het was een zeer leerzame middag, zowel het praktijkdeel als de theorie. De TRIALS rijvaardigheidstraining heeft er in mijn ogen 30 ambassadeurs bij gekregen om ook andere jonge bestuurders aan te sporen om deze training te volgen. Het is leuk, spannend en leerzaam tegelijk.”

Rijvaardigheidstrainingen zijn belangrijk

Vice-voorzitter ROV Oost-Nederland Conny Bieze: “Rijvaardigheidstrainingen voor jonge bestuurders zijn belangrijk. In Nederland hebben automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. En bij jonge mannen is het ongevalsrisico nog groter. Het voorkomen van verkeersongevallen onder jongere automobilisten heeft daarom voor ons hoge prioriteit. Hierbij is het beïnvloeden van gedrag een belangrijk speerpunt.”

Ook meedoen?

Meedoen aan een TRIALS rijvaardigheidstraining kost zestig euro voor cursisten uit Overijssel en Gelderland. De provincies en gemeentes, enkele verzekeringsmaatschappijen en het Verbond van Verzekeraars dragen de overige kosten. Verschillende verzekeringsmaatschappijen, waaronder Univé, geven klanten die deelnemen aan TRIALS een extra korting op de premie. Bezoek voor meer informatie, data en locaties waar de dagen in 2018 worden georganiseerd verwijzen we naar www.Trials.nl. De rijvaardigheidstraining van TRIALS is in samenwerking met ROV Oost-Nederland ontwikkeld. 

Vorige Volgende