Verkeersexamen in aangepaste vorm

29-05-2020

Het landelijke verkeersexamen van VVN voor leerlingen uit groep 7 van de basisschool gaat dit jaar door. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus biedt VVN scholen dit jaar de mogelijkheid om het theoretisch verkeersexamen online af te nemen. Het praktijkgedeelte kan eventueel verplaatst worden naar het najaar. Uiteraard mogen scholen zelf besluiten of ze dit jaar deel willen nemen.

Leerlingen kunnen zowel online als offline deelnemen aan het theoretische deel.
De data hiervoor zijn:

  • Maandag 15 juni (schoolregio midden)
  • Dinsdag 16 juni (schoolregio noord)
  • Donderdag 18 juni (schoolregio zuid)

Examen digitaal of op papier

Op de bovengenoemde data kunnen basisschoolleerlingen inloggen om het examen te maken. Zij krijgen na het afsluiten van het examen direct online de uitslag. Vooraf oefenen kan via de site van VVN.

Leerlingen kunnen ook offline examen doen met de daarvoor beschikbare examenboekjes. De scholen die met de boekjes werken hebben deze al in hun bezit. Deze zijn namelijk in maart al verstuurd.

De schriftelijke examens kunnen ook nog na de zomervakantie worden afgenomen. Het digitale examen kan niet worden verschoven tot na de zomervakantie.

Praktisch verkeersexamen

Lokale VVN-afdelingen overleggen op eigen initiatief met scholen en gemeenten over de afname van het praktisch verkeersexamen.

Er zijn, volgens VVN, een aantal opties:

  • Afname nog dit schooljaar;
  • Verplaatsing naar het najaar (huidige groep 7 is dan groep 8);
  • Verplaatsing naar 2021 met een combinatie van de groepen 7 en 8.

Neem voor meer informatie contact op met de VVN contactpersonen:

Vorige Volgende