VEVO gaat als een speer

04-07-2018

Steeds meer scholen doen mee, er worden meer leerlingen bereikt en meer verkeersprojecten gedaan. Het gaat goed met verkeerseducatie in Oost-Nederland.

“Scholen zien dat hun leerlingen zich onderweg vaak onveilig gedragen en willen graag een signaal afgeven dat de school verkeersveiligheid belangrijk vindt”, vertelt Frederike Smale-Demmers, tot eind juni coördinator voor verkeerseducatie voortgezet onderwijs (VEVO). “Dit jaar worden er 316 projecten uitgevoerd op 263 scholen. Meer dan 60.000 jongeren worden hiermee bereikt. Daar ben ik trots op!”

Veilig naar school

Zo’n 75% van de projecten wordt ingezet in de onderbouw. “Leerlingen komen net van de basisschool en moeten vaak een nieuwe route fietsen naar school. Scholen vinden het belangrijk dat dit veilig gebeurt.” Gelukkig waarderen leerlingen de voor hen verplichte projecten, vooral als ze zelf aan de slag mogen. “61% van de leerlingen geeft aan de projecten redelijk nuttig tot heel erg nuttig te vinden, 66% wil volgend schooljaar weer een soortgelijk project doen. En meer dan de helft denkt dat hun vrienden de projecten ook leuk vinden.”

De meest aangevraagde projecten in Oost-Nederland zijn: 


Volgende stap

VEVO gaat door, maar na 3 jaar staat VEVO-coördinator Frederike Smale-Demmers voor een nieuwe uitdaging. Zij stopt bij ROV Oost-Nederland en start met een opleiding aan de PABO. Zij kijkt terug op een mooie tijd. “De afgelopen jaren is het VEVO-netwerk enorm gegroeid. In Gelderland is het aantal scholen dat meedoet zelfs bijna verdubbeld, van 55 naar 101 scholen. Mooi dat we samen zoveel leerlingen hebben bereikt.” Frederike mag dan vertrekken bij ROV Oost-Nederland, ze houdt hart voor verkeersveiligheid: “Als ik straks voor de klas sta, meld ik me natuurlijk direct bij het ROV voor een verkeerseducatieproject.” 

Meer informatie


Vragen?

Omdat er (nog) geen nieuwe VEVO-coördinator aangesteld is, kunnen verkeerscoördinatoren van scholen hun vragen e-mailen naar rovoostnederland@overijssel.nl

Vorige Volgende