Basisonderwijs

Om kinderen te leren hoe zij op een veilige manier deelnemen aan het verkeer, zijn er diverse lesmethodes en projecten ontwikkeld. Deze pagina’s geven een overzicht van verschillende methodes en projecten. Ook vind je er achtergrondinformatie over het gedrag van kinderen in het verkeer.

Project

Allereerst vind je hier een overzicht van de projecten voor kinderen van het basisonderwijs. De meeste projecten worden op school uitgevoerd. Sommige projecten worden door de eigen leerkracht begeleid. Bij andere projecten komen er speciaal opgeleide instructeurs naar de school. Een aantal projecten is (deels) gesubsidieerd.

Methode

Het gebruik van een verkeersmethode zorgt voor structurele aandacht voor verkeerseducatie. Hierdoor Dit is belangrijk. Het vergroot de verkeerskennis en vaardigheden van kinderen.

Leeftijd

Bij verkeerseducatie houden we rekening met de leeftijd van een kind. Wat kinderen wel of niet kunnen, heeft vaak te maken met hun leeftijd. En met de ervaringen die ze hebben opgedaan. We hebben daarom een aantal leeftijdsspecifieke vaardigheden op een rij gezet. Mocht je behoefte hebben aan inspiratie. We hebben ook een aantal nuttige filmpjes en links over verkeersveiligheid voor je.

Verkeerskalender

Een handig hulpmiddel is de verkeerskalender. Dit is een interessante kalender voor kinderen van groep 1 tot en met 4.

Ga naar de Verkeerskalender