Campagnes

Wij voeren ieder jaar campagne om het verkeer veiliger te maken. Dit doen we Gelderland en Overijssel.

Zo vragen we aandacht voor verkeersveiligheid. Onze campagnes zijn gebaseerd op landelijke afspraken. Afspraken die gemaakt zijn in het Meerjarenprogramma Campagnes Verkeersveiligheid. Wij maken ieder jaar een kalender met daarin alle campagnes die we voeren. En de looptijd van deze campagnes.

Campagnekalender

Wanneer wordt welke campagne precies uitgevoerd? Bekijk de campagneplanning in Gelderland en Overijssel voor 2018!

Ga verder

2 seconden afstand

Weggebruikers zijn zich er vaak niet van bewust dat ze te dicht op hun voorligger rijden. De meeste ongelukken in de leeftijdsgroep van 25 - 60 jaar gebeuren doordat bestuurders te weinig afstand houden. Daar vraagt deze campagne aandacht voor.

Ga verder

Rijden Zonder Invloed

Met de campagne 'Rijden Zonder Invloed' willen we rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan - sterk verminderen.

Ga verder

Scholen zijn weer begonnen

Aan het begin van elk schooljaar zie je dat er een piek is in het aantal verkeersslachtoffers in de leeftijd van 5 - 14 jaar. De campagne 'De scholen zijn weer begonnen' laat automobilisten en kinderen na de zomervakantie weer aan elkaar wennen.

Ga verder

Snelheid

Als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, raken er jaarlijks in Nederland 25-30% minder mensen gewond in het verkeer.

Ga verder

Aandacht op de weg

Als je een berichtje op je telefoon leest, ben je gemiddeld vijf seconden afgeleid. Fietsen en appen gaan niet samen. Autorijden en appen ook niet. Daarom is de campagne MONO ontwikkeld.

Ga verder

Light It Up

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. De campagne ‘Light It Up’ attendeert fietsers op het belang van goede fietsverlichting.

Ga verder

Modder op de weg? Gas los!

Tijdens de oogst rijden landbouwvoertuigen af en aan om de gewassen van het land te halen. Dit kan voor gladheid zorgen. En dat is gevaarlijk. Daarom hebben we de campagne Modder op de weg? Gas los ontwikkeld.

Ga verder