Campagnes

Wij voeren ieder jaar campagne om het verkeer veiliger te maken. Dit doen we Gelderland en Overijssel.

Zo vragen we aandacht voor verkeersveiligheid. Onze campagnes zijn gebaseerd op landelijke afspraken. Afspraken die gemaakt zijn in het Meerjarenprogramma Campagnes Verkeersveiligheid. Wij maken ieder jaar een kalender met daarin alle campagnes die we voeren. En de looptijd van deze campagnes.

Planning

Wanneer wordt welke campagne uitgevoerd? En is dit dan een campagne die landelijke aandacht krijgt, of is de campagne specifiek voor Oost-Nederland? Bekijk onze planning.

Ga verder

2 seconden afstand

Weggebruikers zijn zich er vaak niet van bewust dat ze te dicht op hun voorligger rijden. De meeste ongelukken in de leeftijdsgroep van 25 - 60 jaar gebeuren door het houden van te weinig afstand.

Ga verder

BOB

De BOB-campagne valt in Oost-Nederland onder het programma Rijden Zonder Invloed. Met het programma willen we rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen sterk verminderen.

Ga verder

Scholen zijn weer begonnen

Na de zomervakantie moeten kinderen en het verkeer weer een beetje aan elkaar wennen. Daarom wordt de campagne De scholen zijn weer begonnen jaarlijks georganiseerd.

Ga verder

MONO

Als je een berichtje op je telefoon leest, ben je gemiddeld vijf seconden afgeleid. Fietsen of autorijden en appen gaan niet samen. Daarom is de campagne MONO ontwikkeld.

Ga verder

Ik val op!

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Zeker in het donker zonder fietsverlichting. De campagne 'Ik val op!’ attendeert fietsers op het belang van goede fietsverlichting.

Ga verder

Modder op de weg? Gas los!

In het voorjaar en tijdens de oogst rijden landbouwvoertuigen af en aan. Dit kan voor gladheid zorgen. En dat is gevaarlijk. Daarom is de campagne Modder op de weg? Gas los! ontwikkeld.

Ga verder

Graag gezien!

Met de campagne Graag gezien geeft het Motorplatform tips aan automobilisten én motorrijders. Tips die wij graag met je delen, deel ze vooral ook in jouw netwerk.

Ga verder