ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over verkeersveiligheid.

auto en scooter

ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Geplaatst op 16-12-2021

Verkeersveiligheid wordt onderdeel van provinciaal beleid

Workshop Folkert

TikTokker Folkert laat jongeren zien hoe zij MONO kunnen fietsen

Geplaatst op 18-10-2021

Twee tweedejaars havo klassen van het Johannes Fontanus College in Barneveld zaten er woensdag helemaal klaar voor. De bekende Barneveldse TikTokker Folkert (ruim 300k volgers) kwam langs om ze een workshop TikTok te geven. Maar niet zomaar een workshop. Het thema van de workshop was gekoppeld aan een verleiding die veel jongeren maar niet kunnen weerstaan, namelijk het gebruik van hun telefoon tijdens het fietsen.

Doortrappen - fietsers

Doortrappen in jouw gemeente

Geplaatst op 05-10-2021

Veilig fietsen tot je 100ste. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk plezierig én veilig blijven fietsen. Daarbij is het lokale netwerk rondom de senior het uitgangspunt. En daar weten coördinator buurtsportcoaches Jos Mekkes (Winterswijk) en buurtsportcoach Bart Terwisscha (Apeldoorn) alles van. Zij starten dit najaar met Doortrappen.

Doortrappen - fietsers2

Verkiezing: Wie is de Doortrapper van…

Geplaatst op 15-09-2021

Wie is de oudste fietser van de stad, welke senior maakt de meeste kilometers van het dorp of wie stimuleert andere senioren om vaker (en veiliger) de fiets te pakken? Of voor wie is fietsen z’n lust en z’n leven? Dit najaar organiseren we voor de allereerste keer in Gelderland en Overijssel de verkiezing “Doortrapper van…”. Een kant-en-klare lokale verkiezingstrein, waar jouw gemeente alleen maar op hoef te stappen. Doe je mee?