Educatie

Om kinderen en jongeren te leren hoe zij op een veilige manier deelnemen aan het verkeer, zijn er diverse lesmethodes en projecten ontwikkeld. Het gebruik van een lesmethode zorgt voor structurele aandacht voor verkeerseducatie. Dit is belangrijk: het vergroot de verkeerskennis, vaardigheden en inzicht van kinderen jongeren. Daarom stimuleert ROV Oost-Nederland het verkeersonderwijs.

Leeftijd

Bij verkeerseducatie houden we rekening met de leeftijd van de jongeren. Wat zij wel of niet kunnen, heeft vaak te maken met hun leeftijd. En met de ervaringen die ze hebben opgedaan. We hebben daarom een aantal leeftijdspecifieke vaardigheden op een rij gezet.

Aanbod projecten

Er zijn projecten voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. ROV Oost-Nederland biedt deze projecten kosteloos aan. Hoe de financiering is geregeld verschilt per provincie.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van verkeerseducatie? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief. In de nieuwsbrief lees je meer over verkeersveiligheidsprojecten in Oost-Nederland, tools om verkeerseducatie nog leuker te maken en kant-en-klare artikeltjes die je kunt gebruiken op je website of in de schoolkrant. Klik op de aanmeldknop hieronder en vul je e-mailadres in.


Aanmeldknop nieuwsbrief