ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Einde samenwerkingsverband ROV Oost-Nederland

Vanaf 1 januari 2022 bestaat het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland als samenwerkingsverband van de provincies Overijssel en Gelderland niet meer. Verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding worden vanaf dat moment integraal opgenomen in het beleid van de beide provincies.

De Overijsselse en Gelderse medewerkers van het huidige ROV Oost-Nederland blijven ook na 1 januari het eerste aanspreekpunt voor verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding.

Op een aantal landelijke thema’s blijven beide provincies samenwerken. Dit geldt voor afleiding in het verkeer, rijden onder invloed en fietsverlichting.

De communicatie zal voortaan plaatsvinden vanuit de beide provincies. De communicatiemiddelen (zoals social media, de nieuwsbrief, het algemene telefoonnummer en het mailadres rovoostnederland@overijssel.nl) van het ROV Oost-Nederland komen daarmee te vervallen. We houden deze website nog even in de lucht totdat de beide provincies een goede andere plek hebben gevonden voor de informatie die er nu op staat.