Verkeerseducatie Gelderland

Jaarlijks stelt de provincie Gelderland geld beschikbaar voor verkeerseducatieprojecten voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Voor een aantal projecten wordt regionaal bepaald of er budget beschikbaar is en hoeveel.

Projecten verkeersveiligheid basisonderwijs

Jong geleerd is oud gedaan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met verkeerseducatie. Daarom bieden we een aantal leuke, leerzame en interessante projecten aan voor basisscholen in Gelderland. Er is een aantal projecten die volledig worden gefinancierd.

Projecten verkeersveiligheid voortgezet onderwijs

Verkeerseducatie is geen verplichte leerstof op middelbare scholen, terwijl juist jongeren van 12 tot 18 jaar vaak risicovol gedrag vertonen in het verkeer. Via ons netwerk Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs (VEVO) beïnvloeden we, samen met scholen en gemeenten, het gedrag in het verkeer van middelbare scholieren op een positieve manier. Wij hebben een VEVO-coördinator aangesteld. Zij informeert en adviseert de scholen en zorgt ervoor dat de school in contact komt met aanbieders van projecten.

Ons doel: wij willen dat scholen structurele aandacht hebben voor verkeersveiligheid en dat verkeerseducatie een vaste plek krijgt binnen het voorgezet onderwijs. Hiervoor stelt provincie Gelderland ieder jaar geld beschikbaar. Zo kunnen scholen kosteloos verkeerseducatieprojecten uitvoeren.

Beroepsonderwijs

Jongeren tussen 16 en 25 jaar nemen vaak veel risico’s, zijn gevoelig voor groepsdruk en hebben weinig rijervaring. Dit zorgt voor ongevallen, zeker als er alcohol of drugs in het spel is.

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame invulling voor het (verplichte) vak Loopbaan en Burgerschap? Of zoek je een project dat aansluit bij gezond en veilig werken? ROV Oost-Nederland biedt diverse verkeerseducatieprojecten voor studenten op MBO-, HBO- of WO-niveau. Dit doen we vanuit de thema’s rijden onder invloed en jonge bestuurders.