ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Stop!licht!

Het project Stop!Licht! bestaat uit twee theatrale, educatieve en humoristische voorstellingen. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar afgenomen worden.

De voorstellingen bieden veel ruimte voor interactie met de leerlingen. Zowel voor, tijdens als na de voorstelling. Bij het project wordt lesmateriaal aangeboden. Hierdoor kunnen de kinderen worden voorbereid op de voorstelling en het thema verkeer. Ook kan het lesmateriaal als verwerking gebruikt worden na de voorstelling.

Voor wie?

Groep 1,2 en 3
Rood, Oranje, Groen… Samen wonen ze in het verkeerslicht. Samen zorgen ze dat de auto’s, de fietsen en de mensen die lopen op straat veilig kunnen oversteken. Maar dan gaan de dingen ineens anders dan normaal; er gaan dingen mis op de weg!
O o, als dat maar goed komt!

De voorstelling voor groep 1, 2 en 3 is gericht op het verkeerslicht en verkeersbegrippen.

Groep 3 en 4
Het verkeerslicht is door de gemeente vervangen door een rotonde, waardoor rood, oranje en groen niet meer nodig zijn. Maar hoe werkt een rotonde precies? Rood en groen krijgen nu, samen met de leerlingen, de belangrijke taak om voor de rotonde verkeersregels te maken, zodat iedereen er veilig gebruik van kan maken.

Voor groep 3 en 4 is de voorstelling gericht op een rotonde en de bijbehorende verkeersregels.

Door wie?

Neem voor meer informatie contact op met Contact Onderwijsbureau via info@contact-onderwijsadviesbureau.nl of 06-18372558.