ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Kruispunt

Kruispunt is een project waarbij leerlingen, in de setting van een nagemaakt kruispunt en te midden van verkeerslichten, debatteren over hun eigen gedrag in het verkeer.

Alle offline onderdelen van dit project zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

Aan de hand van filmpjes en stellingen brengt een debatleider van TeamAlert een gesprek op gang over verkeersveiligheid. De leerlingen formuleren een voornemen voor veilig verkeersgedrag en beargumenteren waarom, hoe en hoelang ze dit gaan volhouden. Met een competitie-element van drie verschillende korte spellen wordt de motivatie tot actieve deelname groter. Per vak kunnen er punten verdiend worden, waarbij er uiteindelijk een ‘winnaarsvak’ wordt uitgeroepen. Daarnaast kiest de jury de beste debater.

Het project Kruispunt beïnvloedt succesvol de gedragsfactoren kennis en intentie. Na afloop van het project beschikken de leerlingen over voldoende kennis om zelf bewuste keuzes omtrent verkeersveiligheid te maken. Daarnaast is er een positieve houding tot stand gebracht richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

Voor wie?

Kruispunt is geschikt voor zowel de onder- als bovenbouw van vmbo-, havo-, en vwo-scholen, waarbij de inhoud van het project per niveau wordt aangepast.

Duur: 90 minuten, minimaal twee, maximaal drie sessies per dag.

Deelnemers: minimaal 55 en maximaal 120 leerlingen per sessie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit project contact op met TeamAlert via de website van TeamAlert.