ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Kruispunt S

Kruispunt-S is de kleine variant van Kruispunt waarbij de jongeren debatteren over hun eigen gedrag in het verkeer. Aan de hand van filmpjes en stellingen brengt een debatleider van TeamAlert een gesprek op gang over verkeersveiligheid.

Tot slot formuleren de leerlingen een voornemen voor veilig verkeersgedrag en beargumenteren waarom, hoe en hoelang ze dit gaan volhouden. Met een competitie-element van drie verschillende korte spellen wordt de motivatie tot actieve deelname groter. Per vak kunnen er punten verdiend worden, waarbij er uiteindelijk een ‘winnaarsvak’ wordt uitgeroepen. Daarnaast kiest de jury de beste debater.

Alle offline onderdelen van dit project zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.​

Werkwijze

Het project Kruispunt-S beïnvloedt succesvol de gedragsfactoren kennis en intentie. Na afloop van het project beschikken de leerlingen over voldoende kennis om zelf bewuste keuzes omtrent verkeersveiligheid te maken. Daarnaast is er een positieve houding tot stand gebracht richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

Voor wie?

Kruispunt is geschikt voor zowel de onder- als bovenbouw van vmbo-, havo-, en vwo-scholen, waarbij de inhoud van het project per niveau wordt aangepast.

Duur: 90 minuten, minimaal twee, maximaal drie sessies per dag.

Deelnemers: minimaal 15 en maximaal 35 leerlingen per sessie.

Door wie?

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Team Alert via www.teamalert.nl.