ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Pats! Boem!

Een beeldende, fysieke en cabareteske educatieve voorstelling over vriendschap, verliefdheid en verantwoordelijkheid. Over kleine momenten en grote keuzes die voor iedereen herkenbaar zijn.

De voorstelling is toegespitst op het gedrag van jongeren in het verkeer; op de fiets, alleen of tijdens het stappen met vrienden. Puck, Robin en Eva maken zich klaar voor de ideale zaterdagavond. Afleiding, verliefdheid, vriendschap, onzekerheid, groepsdruk en een kapot fietslicht. Hoe blijf je in die ene seconde jezelf en laat jij je niet beïnvloeden door een ander…..

In diverse provincies wordt PATS!BOEM! ook ingezet ter bevordering van bewust gedrag van jongeren in verkeerssituaties.

Alle offline onderdelen van dit project zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

Wat is PATS!BOEM!

PATS!BOEM! bestaat uit een voorstelling en interactieve les. In de les gaan de leerlingen door middel van oefeningen, gesprekken en discussies op een interactieve manier aan de slag met thema's uit de voorstelling. Wel of geen biertje drinken? Zonder licht naar huis fietsen en je vriendin whatsappen op de fiets of niet? Hoe doe jij dat? Afleiding, groepsdruk, verantwoordelijkheid en keuzes maken komen allemaal aan bod.

De voorstelling wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan allerlei leuke opdrachten die vooraf en achteraf in de klas gedaan kunnen worden.

Voor wie?

PATS!BOEM! is een interactieve en confronterende voorstelling voor klas 1 van het voortgezet onderwijs, inclusief interactieve les.

  • Maximaal 3 klassen per voorstelling.
  • Duur 1 ronde: 2 lesuren (1 voor de voorstelling en 1 voor de workshop) 6 x 5 x 3 meter.
  • Opbouwtijd: 90 minuten.
  • Geschikt voor onderwijstypes: Klas 1 VMBO, PRO, HAVO, VWO en gehele VSO.

Door wie?

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Theatergezelschap Heer Otto of kijk op www.theaterpatsboem.nl.