ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Scooterelite

Jonge scooter-, brommer- en snorfietsrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Ze besturen vaak voor het eerst een gemotoriseerd voertuig en hebben nog weinig ervaring met hoge snelheden in het verkeer.

Met het Project Scooter Elite krijgen de leerlingen eerst een quiz met vragen over het verkeer. De quiz speelt in op de kennis, houding en het gedrag van de jongeren. Achterop staat ook een checklist met alle punten waar een goede scooterrijder en scooter aan moet voldoen.

In de scootergame rijdt de deelnemer één van de vijf routes. De uitdaging is om op tijd én veilig op locatie aan te komen. Onder andere het weer, stoplichten en richting aangeven zijn factoren waar de scooterrijder rekening mee houdt. Ook gevaarherkenning en het anticiperen op andere weggebruikers heeft invloed op de score.
Na de rit krijgt de bestuurder een score én zien ze waar ze goed in zijn en waar verbetering mogelijk is. De score bespreekt de voorlichtingsmedewerker van TeamAlert met de jongere.

Op het scorebord zijn alle scores te vinden van die dag. Heb je de highscore? Dan krijg je aan het einde van de dag nog een prijs.

Voor wie?

Leerlingen van 16 t/m 18 jaar. Vmbo, havo, vwo en mbo

Door wie?

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Team Alert.