ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Verkeerscarrousel

Het project is bedoeld voor de brugklas (speciaal) voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en VMBO. Het bestaat uit een aantal interactieve ervaringslessen gericht op kennis, vaardigheden, risicoperceptie, houding en gedrag.

De lesmodules uit de verkeerscarrousel worden met behulp van zeer moderne leermiddelen uitgevoerd en kenmerken zich door afwisselend leer- en doemomenten. De docenten van de verkeerscarrousel maken bij hun lessen, als het even kan, het liefst gebruik van de digitale leermiddelen die de school biedt. Een zeer aansprekend programma dat leerlingen boeit.

Alle offline onderdelen van dit project zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

Praktische informatie

De school heeft keuze uit diverse onderwerpen. Er zijn 3 modules met elk 3 onderdelen: inzicht in verkeerssituaties zoals de remweg van een auto; bewustwording van de effecten van het eigen gedrag; inspelen op actuele ontwikkelingen (social media). Het programma bevat diverse leer‐, denk‐ en doe-activiteiten en is sterk gericht op de ervaring. De prijs is in overleg. Bekijk of dit project in jouw regio gesubsidieerd wordt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie naar de website van TrafficSkills.