ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Vet Veilig

Vet Veilig is een online trainingsplatform om verkeersongevallen te voorkomen. Vet Veilig is bedoeld voor jongeren in de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor alle klassen van het voortgezet onderwijs.

Vet Veilig is geschikt voor klassikale lessen en individueel gebruik. Docenten helpen hun leerlingen, met een minimale voorbereiding, risicobewuster deel te nemen aan het verkeer. Voordelen Vet Veilig:

  • Bewezen effectieve leermethodiek
  • Minimale voorbereiding docenten
  • Aansprekende rolmodellen
  • Lage investering

Training

De trainingen kennen verschillende routes. Het antwoord van de leerling bepaalt het vervolg van de training. De scholieren krijgen doorlopend feedback op het door henzelf gegeven antwoord. Deze interactiviteit helpt de aandacht vast te houden en verhoogt het leerrendement

Kosten

Vet Veilig wordt in drie pakketten aangeboden. Pakket A en B zijn bedoeld voor klassikaal gebruik. De videotrainingen en kennistesten worden klassikaal online aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld als onderdeel van een eigen scholingsprogramma voor verkeerseducatie. Pakket C is het pakket inclusief individueel gebruik. De kosten zijn afhankelijk van de duur en het aantal gebruikers €299,00 tot €599,00 per schoollocatie.