ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Zeven sloten

Op interactieve wijze worden de jongeren geprikkeld om na te denken over het verkeer en hun eigen gedrag daarin. Dit leidt tot het inzicht dat zij zelf hun gedrag, en daarmee verkeerssituaties, kunnen beïnvloeden.

In deze cabaretvoorstelling wil het Johan Cahuzak Theater, zonder opgeheven vingertje, jonge mensen laten nadenken over hun houding en de gevolgen daarvan in het verkeer. Humor speelt hierbij een grote rol.

Coronamaatregelen

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het ook mogelijk om dit project online uit te voeren.

Kor Sakov

We ontmoeten bijvoorbeeld Kor Sakov, die heel luchtig doet over zijn alcoholverleden maar wel een kind heeft doodgereden. Actuele grappen in combinatie met een stukje over voetbal en GTST zorgen voor confrontatie, emotie, gelach en reacties uit de zaal. Nieuwe thema's kunnen vrij gemakkelijk ingevoegd worden. De voorstelling wordt gespeeld door Johan Cahuzak of Michiel van de Burgt. Zowel Johan als Michiel kennen het onderwijs goed, ze hebben allebei lesgegeven.

Forumdiscussie

Aan de voorstelling Zeven Sloten is doorgaans een forumdiscussie gekoppeld. Kijkers worden deelnemers. Johan of Michiel is gespreksleider, met prikkelende vragen en stellingen wordt iedereen bij de les gehouden. In het forum zitten bijvoorbeeld: een wethouder, de wijkagent, iemand van de schoolleiding, een mentor, de verkeersdocent, een ouder of een leerling.

Kosten

Kosten op aanvraag. Bekijk of dit project in jouw regio gesubsidieerd wordt.

Meer informatie