ANWB Streetwise

ANWB Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Instructeurs voeren het project uit. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen, zoals elektro- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto's, wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Aanpak

De instructeurs komen een dagdeel langs op school. Hierbij worden de activiteiten afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er zijn dus verschillende programmaonderdelen:

Toet toet

Dit programmaonderdeel voor groep 1 en 2 kan door de eigen leerkracht gegeven worden. Er is tevens de mogelijkheid om het onderdeel, tegen meerprijs, door een Streetwise instructeur te laten uitvoeren. Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

Blik en klik

In groep 3 en 4 staat op het programma: oversteken op een zebrapad, oogcontact maken met de bestuurder, oversteken tussen twee geparkeerde auto's, waarom autogordel gebruiken, ogentest met de iCheckbox, kinderzitje en stoelverhoger.

Hallo auto

De kinderen van groep 5 en 6 gaan deze dag bezig met: hoe lang duurt het voordat je zelf stilstaat en waarom is het anders als je loopt of rent? Waar denk je dat een auto stopt? Wat is reactietijd? Waarvoor is de autogordel? Wie moet er in een kinderzitje of op een zitverhoger? Zelf remmen!

Trapvaardig

Groep 7 en 8 oefenen met over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen, plotseling remmen, over schuine stukjes fietsen, slalommen, en alles ook nog met een zware rugzak.

Kosten

Bekijk of het project in je regio gesubsidieerd wordt.

Meer informatie

Kijk op de website van de ANWB voor meer informatie over het project Streetwise.