ANWB Streetwise

Doen, doen en nog eens doen. Dat staat centraal bij ANWB Streetwise. Met praktische oefeningen bevordert ANWB Streetwise de gevaarherkenning bij de kinderen. Ze moeten zelf actief aan de slag. De activiteiten binnen de 4 onderdelen zijn precies op de verschillende leeftijdsgroepen afgestemd. Een leuke afwisseling voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Voor wie?

De activiteiten binnen de 4 onderdelen zijn precies op de verschillende leeftijdsgroepen afgestemd. Een leuke afwisseling voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Toet toet

Dit programmaonderdeel voor groep 1 en 2 kan door de eigen leerkracht gegeven worden. Er is tevens de mogelijkheid om het onderdeel, tegen meerprijs, door een Streetwise instructeur te laten uitvoeren. Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

Blik en klik

In groep 3 en 4 staat op het programma: oversteken op een zebrapad, oogcontact maken met de bestuurder, oversteken tussen twee geparkeerde auto's, waarom autogordel gebruiken, fietsen met helmpje, kinderzitje en stoelverhoger

Hallo auto

De kinderen van groep 5 en 6 gaan deze dag bezig met: hoe lang duurt het voordat je zelf stilstaat en waarom is het anders als je loopt of rent? Waar denk je dat een elektrische auto stopt? Wat is reactietijd? Waarvoor is de autogordel? Wie moet er in een kinderzitje of op een zitverhoger? Zelf remmen! De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken dat je niet alleen af kunt gaan op je gehoor

Trapvaardig

Groep 7 en 8 oefenen met: over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen, plotseling remmen, over schuine stukjes fietsen, slalommen, en alles ook nog met een zware rugzak. Bij Trapvaardig wordt klassikaal aandacht besteed aan gedragsbeïnvloeding.

Door wie?

Neem voor meer informatie over dit project contact op met de ANWB via www.anwb.nl/streetwise.