ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Kiezen

Geplaatst op 13-03-2018

Communicatieadviseur Albertine schreef een blog over de gemeenteraadsverkiezingen. En over de rol die verkeersveiligheid in de campagnes van de partijen speelt.

Ik hou van verkiezingstijd. Flyerende politici in winderige winkelcentra, plakborden met half vergane posters, debatten met lijsttrekkers met gekleurde fleecesjaaltjes om, ik krijg er warme gevoelens bij. Waarom? Omdat het in verkiezingstijd zo zichtbaar is dat er iedere keer weer mensen zijn die zich inzetten voor het openbaar bestuur. En dat ze bereid zijn om in hun vrije tijd in gesprek te gaan, debatten te voeren, flyers uit te delen, posters te plakken. Zij maken de democratie mogelijk. En alleen daarom al verdienen ze mijn grote waardering en respect.

Hoog op de agenda

Ik volg de campagne in mijn woonplaats op de voet. En dit jaar word ik extra blij van die campagne, want het blijkt dat verkeersveiligheid bij alle partijen een prominente plaats heeft in het verkiezingsprogramma. Soms in combinatie met mobiliteitsvraagstukken, of met slimme technologische toepassingen waar de gemeente nog te weinig gebruik van maakt. Er zijn partijen die extra aandacht vragen voor de verkeersveiligheid rondom scholen. Anderen pleiten voor strenge handhaving en het harder aanpakken van verkeersovertreders.

Na de verkiezingen

Ongeacht wat de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen ook wordt, ik verwacht dat het hoe dan ook goed nieuws is voor de prioriteit die de verkeersveiligheid binnen gemeentes heeft. Wij houden het bij het ROV natuurlijk goed in de gaten. Zodat we ook na de verkiezingen onze collega’s bij de gemeentes met onze kennis en ons netwerk terzijde kunnen staan om zoveel mogelijk van die mooie plannen ook daadwerkelijk uit te voeren.