ROV Oost-Nederland stopt als samenwerkingsverband

Vanaf 1 januari 2022 is verkeersveiligheid onderdeel van het provinciale beleid van Gelderland en Overijssel. Lees verder.

Naar hoofdinhoud

Voeten in de klei

Geplaatst op 19-09-2018

“Wat heb jij nou gedaan” vroeg het thuisfront zich verwonderd af toen ik afgelopen week thuis kwam na het werk. Verbaasd keken ze naar mijn schoenen. Die zaten onder de modder. Ik had letterlijk mijn werk mee naar huis genomen.

Van werken op het provinciehuis, word je niet vies. De meeste tijd breng ik door achter een bureau of in een vergaderkamer, en daar is niets mis mee. Maar ik vind het ook leuk om er eens op uit te gaan. Computer uit, achter het bureau weg, naar buiten, daar waar je ziet wat er gebeurt in het verkeer. Buiten het provinciehuis spreek je met verschillende mensen, zie je andere dingen en kom je op nieuwe ideeën. Goed voor de variatie, de motivatie én de inspiratie.

Een serieus probleem

Zo stond ik afgelopen week letterlijk met de voeten in de klei voor de aftrap van de campagne ‘Modder op de weg. Gas los!’ Want modder op de weg is een serieus probleem. Je hebt het ongetwijfeld wel eens gezien. Met name in het buitengebied, in de oogsttijd, ligt er op de weg soms modder, afkomstig van tractoren en andere grote landbouwvoertuigen die tijdens drukke werkzaamheden van en naar de akkers rijden. En die modder kan spekglad worden. Zeker als het regent. En dan kunnen er lelijke ongelukken gebeuren.

Pas je gedrag aan!

Daarom zijn we vanuit het ROV gestart met de campagne Modder op de weg? Gas los!, waarin we vertellen wat je als weggebruiker moet doen bij vieze wegen. Matig je snelheid, gas los, stuur recht en niet remmen. Daar komt het in het kort op neer.

Op die manier proberen we het gedrag van automobilisten positief te beïnvloeden en de veiligheid op de weg te vergroten. Ook vragen we in de campagne een beetje begrip. Want de veroorzakers van de modder ruimen hun eigen rommel altijd op. Maar soms duurt dat iets langer dan je zou willen, omdat de oogsttijd voor de boeren erg druk is.

Wil je meer weten over de campagne en wat je als automobilist moet doen bij vieze wegen? Kijk op de campagne site.

Om de campagne en de slogan ‘Modder op de weg? Gas los! zoveel mogelijk aandacht te laten geven willen we iedereen oproepen de berichten zoveel mogelijk te delen. Zo werken we er samen aan dat iedereen iedere dag weer veilig thuis komt!