3D-Tripping

​Tijdens 3D-Tripping krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

In de Virtual Reality-wereld stap je in de auto richting de kroeg waar een feestje gehouden wordt. Op dit feestje gebruik je (virtueel) alcohol of drugs. Na afloop rijd je onder invloed terug naar huis waar je verschillende gevaarlijke verkeerssituaties tegenkomt. Deze verkeerssituaties zijn toegespitst op het middel dat je hebt gebruikt (Alcohol, XTC, Paddo's of Cannabis) en geeft de situaties weer waarvan uit onderzoek blijkt dat deze vaak verkeerd aflopen. Per middel spelen zich drie situaties af. Worden deze onverhoopt toch "goed" doorlopen verschijnt de politie voor een aanhouding.

Praktische informatie

Het lespakket wordt uitsluitend gegeven aan leerlingen vanaf 15/16 jaar oud, vanaf de vierde klas of hoger. Het project vindt plaats in de kantine.

Kosten

Dit project is onderdeel van ons programma Rijden Zonder Invloed. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan dit project. Wel willen we graag dat er minimaal 60 leerlingen meedoen aan dit debat, in klassen van minimaal 20 personen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Pieter Folkertsma van Responsible Young Drivers (mail naar (pieter@ryd.nl) of kijk op www.rijdenzonderinvloed.nl/doe-mee.

Volgende