VerkeersLokaal

VerkeersLokaal is een online verkeerseducatieprogramma voor bovenbouwleerlingen van de basisschool en voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Het is een aantrekkelijk en herkenbaar programma, leerzaam, interactief en leuk.

De kinderen krijgen inzicht in verkeerssituaties, waaronder de route van school naar huis. Door het flexibele ontwerp van het programma bepaal je zelf of je VerkeersLokaal binnen je school of als thuiswerkopdracht inzet.

Aanvulling op reguliere methode

Het programma kan bijvoorbeeld worden gebruikt als aanvulling op de reguliere verkeersmethode, om extra te oefenen met de verkeersregels. Maar een school kan bijvoorbeeld ook een klassikale competitie houden of juist één aspect van het verkeer gericht belichten. Klassikaal of individueel, dat bepaalt de school volledig zelf. De belangrijkste onderdelen van VerkeersLokaal zijn:

Lokale verkeersquiz

Verkeersquizzen met vragen over verkeerssituaties in de eigen gemeente of schoolomgeving. Met foto's die in de eigen wijk genomen zijn en waarin leerlingen van de school zelf figureren.

Woon- schoolroute

Leerlingen kunnen hun eigen schoolroute intekenen in het programma. Zo worden ze zich nog meer bewust van de gevaarlijke punten in hun dagelijkse route.

Gevaarlijke punten prikken

Leerlingen kunnen zelf aangeven welke verkeerssituaties zij gevaarlijk vinden, door punten te prikken op een digitale kaart en hierbij opmerkingen te plaatsen. Tot slot is er een uitgebreide docentenmodule waarin de resultaten van de leerlingen (zelfs real-time) gevolgd kunnen worden en waarmee de leerkracht de vorderingen van de leerlingen kan bijhouden. Ook kan de leerkracht zien welke moeilijke of gevaarlijke verkeerssituaties door de leerlingen zijn opgegeven.

Kosten

Kosten op aanvraag. Bekijk of dit project in je regio gesubsidieerd word.

Meer informatie

www.verkeerslokaal.nl of download de brochure van VerkeersLokaal.

Vorige Volgende