Campagnes 2020 overzichtelijk op een rijtje

30-01-2020

Wanneer start de BOB campagne in de zomer en wat is het beste moment om aandacht te vragen voor MONO ongestoord onderweg? In de campagnekalender 2020 voor Gelderland en Overijssel staan alle verkeersveiligheidscampagnes - zowel landelijk als regionaal - overzichtelijk op een rijtje. De nieuwe campagnekalender staat nu online op de website van ROV Oost-Nederland.

Albertine Duiven is communicatieadviseur bij het ROV Oost-Nederland. “Het doel van de kalender is om de effectiviteit van verkeersveiligheidscampagnes te vergroten. Doordat in een bepaalde periode de voorlichting, handhaving én regionale acties gericht zijn op het campagnethema van die periode, vergroot je de impact. We trekken daarin samen op met de gemeentes en de politie. Net als vorig jaar kent de landelijke kalender 2020 vier thema’s: rijden onder invloed, snelheid, afleiding en fietsverlichting. Deze thema’s komen ook terug in ons werkplan van 2020.”

Campagneborden langs de weg in Overijssel

De meeste gemeenten in Overijssel zetten duurzame campagneborden in langs de wegen. Ook langs de provinciale wegen staan campagneborden. ROV Oost-Nederland heeft afgesproken dat de gemeenten tegelijk dezelfde borden gebruiken tijdens een campagneperiode. Ook voor de campagneborden langs de weg is een nieuwe kalender voor Overijssel gepubliceerd, voor zowel de provinciale als de gemeentelijke wegen. Je vindt de nieuwe kalenders op onze website bij de campagnes.


Vorige Volgende